Un smoothie este o băutură minunată care este preparată din legume frumoase coapte și proaspete, fructe, fructe de pădure și ierburi! Toată lumea știe că smoothie-urile sunt bune pentru sănătate și frumusețe. La urma urmei, acestea sunt vitamine și substanțe bioactive care intră în organism în forma lor pură. Este bine pentru imunitate, conservarea prospețimii pielii și, în general, pentru recuperarea întregului corp, prevenirea diferitelor probleme. Și există, de asemenea, smoothie-uri pentru pierderea în greutate și curățarea corpului. Acestea sunt băuturi, care includ produse care contribuie la eliminarea blândă a toxinelor, zgurilor și a altor substanțe netoxice din organism.

9 reguli pentru a face smoothie-uri corect
Cum sa faci piureuri
Pentru a face un smoothie, trebuie să urmați următoarele recomandări:

Un smoothie de calitate ar trebui să aibă o consistență uniformă. Acesta este principalul criteriu pentru evaluarea corectitudinii preparării băuturii. Pentru ca biciuirea să fie uniformă, trebuie să folosiți un blender. Dacă există legume în băutură, atunci bucățile lor nu ar trebui să plutească în pahar. Aceeași regulă se aplică și celorlalte ingrediente.

Lichidul din smoothie nu este adăugat în cantități mari. În caz contrar, se va asemăna cu un compot în consistența sa. Amestecul trebuie să fie gros.

Într-un pahar, nu se recomandă combinarea legumelor și fructelor de pădure de culoare roșie. Încălcarea acestei reguli va face culoarea băuturii verde, dar mai aproape de mlaștină.

Zahărul este cel mai bine înlocuit cu miere, banane sau siropuri. De asemenea, este bine să adăugați suc de lămâie sau lămâie la smoothie-uri.

Nu adăugați mai mult de 5 componente la smoothie, acesta va strica doar gustul băuturii.

În loc de lapte de vacă, este mai bine să adăugați lapte de nuci la smoothie-uri. Dacă utilizați lapte de vacă, băutura va fi prea grea pentru tractul digestiv. Nu va aduce beneficii organismului. Laptele de lapte, dimpotrivă, conferă smoothie-ului un gust plăcut și ușurință. Merge foarte bine cu fructele și fructele de pădure.

Pregătiți smoothie-uri pentru a pierde în greutate și a curăța corpul în 2 pași. În primul rând, ingredientele pentru băutură sunt măcinate la viteză mică și apoi pe scară largă.

Dacă există îndoieli cu privire la compatibilitatea componentelor băuturii, se recomandă adăugarea unei mici bucăți de dovleac sau ananas. Ele sunt surse de enzime naturale și permit reglarea proceselor digestive.

Dacă smoothie-ul conține componente care conțin o cantitate mare de carbohidrați (banane, curmale, pere), ar trebui să le beți dimineața. După prânz, este mai bine să optați pentru smoothie-uri mai puțin calorice.